ПФТС: Гравці фіксують прибуток

ПФТС: Гравці фіксують прибуток
Reuters

  
Широкий індекс українського фондового ринку UAI-50 (FundMarket) упав на 0.88%, досягши рівня в 18,84 пункту. У той же час, за розрахунками ГК ТАСК, індекс ПФТС упав на 0,17% - до 211,54 пункту.

Активність на ринку дуже низька, що не дає можливості оцінити настрої учасників. Тим більше, що більше половини угод на ринку було заведено до початку торгів.

Емітенти, які торгуються в "плюсі" і в "мінусі" розподілилися приблизно порівну. Хоча і корекція по деяким емітентам виглядає цілком зрозумілою - трохи знизилися акції ВАТ Райффайзен Банк Аваль (ПФТС: BAVL) (1.18%), Західенерго (ПФТС: ZAEN) (2.20%.

Начальник аналітичного департаменту ГК ТАСК Андрій Шевчишин відзначив, що вчорашнє зростання вартості акцій створило ситуацію, сприятливу для виконання замовлень на продаж або фіксацію прибутку спекулянтами. "У той же час, зростання ліквідності банківського сектора і поліпшення ситуації на міжбанківському кредитному ринку не надає підтримки фондового ринку", - зазначає експерт.

Суттєво (на 31.17%) впали в ціні акції Дніпроенерго (ПФТС: DNEN), що стало наслідком реакції гравців на результат вчорашнього зборів акціонерів, на якому було знято з порядку денного питання додаткової емісії облігацій на суму 202 млн гривень. Незважаючи на те, що збори акціонерів відбулися вперше за півтора року, в ньому взяли участь як держчиновники, так і найбільші приватні акціонери, що представляють інтереси Ріната Ахметова. До цього провести збори не вдавалося через конфлікт навколо частки в акціонерному капіталі Дніпроенерго. Держава наполягає, що їй належить 76,04% компанії. Але вчора Енергетична компанія України несподівано погодилася брати участь у зборах з пакетом в 50% +1 акція. У держкомпанії пояснюють - в складних фінансових умовах потрібно забезпечити стабільну роботу підприємства.

Піднялися в ціні акції таких підприємств: ВАТ Мотор Січ (ПФТС: MSICH) (1.59%), ВАТ Стаханівський вагонобудівний завод (ПФТС: SVGZ) (0.95%).

Новинний фон досить нейтральний, що виливається і під час відсутності будь-якої активності на ринку. Позитивною новиною стала сьогоднішня заява президента Віктора Ющенка про те, що місія МВФ може відновити роботу над другим кредитом Україні уже на наступному тижні.

Можливо, позитивний результат цієї події приведе до деякого пожвавлення на ринку.

Аналогічної думки дотримуються і експерти Foyil Securities, які в умовах невизначеності на світовій сцені не очікують бурхливої активності на ПФТС.

Американські ринки напередодні закрилися в "мінусі" після понеділкового "ралі". До того ж, заяви глави ФРС США Бена Бернанке і міністра фінансів Тімоті Гейтнера про необхідність посилення регулювання діяльності фінансових компаній кілька засмутили інвесторів.

Dow Jones Industrial Average упав на 115,49 пункту, або на 1,5%, до 7660,37 пункту.

S & P 500 закрився зниженням на 16,53 пункту, або на 2%, на позначці 806,39 пункту.

Nasdaq Composite скоротився на 36,89 пункту, або на 2,3%, і закрився на позначці 1519,09 пункту.

 

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK