Влада обіцяє до літа відремонтувати всі дороги

Влада обіцяє до літа відремонтувати всі дороги
pravda.com.ua

Як повідомив голова правління ВАТ Державна акціонерна компанія Автомобільні дороги України Валерій Вощевський, різкі зміни погодних умов призвели до того, що четверту частину автодоріг - 42 тисячі км - пошкоджено ямами, вибоїнами і деформаціями.

Зокрема, мова йде про 8,6 тисяч км доріг державного значення та 33,5 тисяч км доріг місцевого значення.

Голова Укравтодору Вадим Гуржос, у свою чергу, запевнив, що у дорожніх організацій достатньо можливостей, щоб завершити роботи із ліквідації проблем на автодорогах у ці терміни, кошти з бюджету виділяються.

За словами Гуржоса, на поточні ремонти у цьому році в цілому спрямують 4 млрд грн, включаючи зимове утримання і ремонт після зими. Крім того, на капітальні ремонти й будівництво автошляхів буде витрачено ще більше 6 млрд грн.

Як нагадав він, у цілому в 2009 році бюджетом передбачено виділення 16 млрд грн на фінансування доріг загального користування в порівнянні із 10 млрд грн в 2008 році, що є досить великою сумою. За даними Гуржоса, із 20 тисяч км автодоріг державного значення 85% потребують повного оновлення.

"У середньому, для приведення 1 км дороги в належний стан необхідно 3 млн доларів. Відповідно, ми отримаємо цифру у 34-37 млрд доларів. Ця цифра дуже велика, і на сьогоднішній день бюджет не дозволяє цього зробити. Схожа ситуація склалася і з дорогами місцевого значення", - додав Гуржос.

Раніше повідомлялося про те, що Укравтодор сподівається на схвалення Радою директорів Міжнародного банку реконструкції і розвитку виділення $ 400 млн позики на початку квітня.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK