РФ так і не домовилася з Туркменістаном про будівництво газопроводу Схід-Захід

РФ так і не домовилася з Туркменістаном про будівництво газопроводу Схід-Захід
robertamsterdam.com

Зазначений газопровід повинен був зв'язати туркменські родовища газу на північному сході країни з іншим проектом, який лобіює Москва - прикаспійського газопроводу.

Як повідомляється, підсумком візиту глави Туркменії Гурбангули Бердимухаммедова до Москви стало підписання ряду документів, однак серед них не виявилося одного з найважливіших - угоди про будівництво газопроводу Схід-Захід, на що відразу ж звернули увагу представники преси, які були присутні на переговорах двох президентів.

Так, за словами джерела газети Ведомости в Газпромі (саме російський концерн планував здійснювати проект), обидві сторони побажали не підписувати зараз цей документ.

Зазначається, що президент Туркменії керувався політичними мотивами, оскільки існують ще проекти газопроводів, в обхід Росії, а у Газпрому зараз на це немає зайвих коштів, наводить видання слова джерела.

При цьому помічник російського президента Сергій Приходько заявив, що принципових розбіжностей за угодою у сторін немає, його планується лише доопрацювати. Не виключено, додало джерело в Кремлі, що цей документ президенти підпишуть вже влітку.

Крім того, ані міністр енергетики, ані голова Газпрому, ані перший віце-прем'єр Віктор Зубков, як пише преса, вчора так і не пояснили журналістам, що завадило підписанню угоди про газопровід Схід-Захід.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK