Ринки: Українська Біржа підігріває інтерес до ПФТС

Ринки: Українська Біржа підігріває інтерес до ПФТС
Reuters

Сьогодні, 14:15 Корреспондент.net Україна Версія для друку Розмір тексту: AP
Ринки: Українська Біржа підігріває інтерес до ПФТСВ четвер, 26 березня, по ситуації на 13:30, серед компаній, за цінними паперами яких пройшли угоди, зафіксовано висхідне рух, повідомляє FundMarket.
Широкий індекс українського фондового ринку UAI-50 (FundMarket) виріс на 0.23%, досягши рівня в 18,97 пункту. У той же час, за розрахунками ГК "ТАСК", індекс ПФТС упав на 1,52% - до 215,25 пункту.

Пожвавлення ринку, що спостерігається сьогодні, швидше - данина гарній традиції проявляти активність після позитивних новин зі світових ринків. Торгуються в "плюсі" європейські, російські, а також закрилися в плюсі американські та азіатські площадки, які створили сприятливий фундамент для зростання активності на українському ринку.

Як і раніше, заведені угоди є, але сьогодні на порядок більше біржових угод. До середини дня на ринку гравці зробили майже 40 операцій загальним обсягом 21 млн грн.

Однак, основною причиною такої активності став арбітраж гравців Української Біржі, на що звернув увагу начальник аналітичного відділу ЦК ТАСК Андрій Шевчишин.

"Сьогодні на українській біржі проходять перші торги. Перекоси в котируваннях цих двох бірж дозволяють торговцям отримати додатковий прибуток при менших ризиках, адже на УБ оплата та постачання проходять по факту угоди, у той час як угода на ПФТС має часовий лаг на виконання. Тому арбітраж розігріває активність на ПФТС, вузькі спреди на УБ рухають спреди на ПФТС, що призводить до зростання індексу ПФТС "- відзначив експерт.

На внутрішньому ринку сьогодні новин для підняття настрою гравців вдосталь. Так, істотно подорожчали акції АК Банк соціального розвитку Укрсоцбанк (ПФТС: USCB) - на 11,4%: зростання акцій підкріплено інформацією щодо отримання фінансової допомоги від ЄБРР.

Акції ВАТ Райффайзен Банк Аваль (ПФТС: BAVL) також потягнулися за Укрсоцбанком - зростання склало 5.05%.

Серед інших емітентів, що торгуються в "плюсі", слід відзначити: ВАТ Металургійний комбінат Азовсталь (ПФТС: AZST) (2,83%), Центренерго (ПФТС: CEEN) (1,3%), Укрнафта (ПФТС: UNAF) (1.89 %), ВАТ Авдіївський коксохімічний завод (ПФТС: AVDK) (2,82%). Знизилися в ціні акції Західенерго (ПФТС: ZAEN) на 1.55%.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK