За два місяці ВВП України упав більш ніж на 20% - Рахункова палата

За два місяці ВВП України упав більш ніж на 20% - Рахункова палата
dp.ua

 "За експертною оцінкою Рахункової палати, спад реального ВВП за січень-лютий поточного року перевищив 20%", - йдеться в повідомленні.

Держбюджету на 2009 рік, як зазначають експерти Рахункової палати, розрахований на основі прогнозу зростання ВВП на 0,4% за підсумками року, однак динаміка економіки за січень-лютий дозволяє говорити про високу ймовірність невиконання бюджету.

"Незадовільне виконання бюджету є цілком закономірним", - відзначається в повідомленні Рахункової палати.

За даними Міністерства фінансів, станом на 17 березня місячний план надходжень у загальний фонд держбюджету був виконаний на 21,5%. При плані надходжень у загальний фонд держбюджету 13,5 млрд гривень на з початку березня було зібрана 2,9 млрд гривень.

Квартальний план надходжень у загальний фонд держбюджету за станом на 17 березня був виконаний на 68%. При плані надходжень 36,2 млрд гривень надійшло 24,5 млрд гривень.

Нагадаємо, за даними Держказначейства, загальний фонд держбюджету за період з 1 січня по 23 березня виконано на 74,1%.

Як повідомлялося, за даними Рахункової палати, в січні-лютому цього року доходи загального фонду Державного фонду склали 21,6 млрд гривень або 95% від планового показника, витрати - 23,6 млрд гривень або 92,2% від плану.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK