Ринок сировини: Ціна золота падає

Торги по золоту відбуваються  в діапазоні 930-940 доларів за унцію

Сьогодні торги по золоту відбуваються в діапазоні 930-940 доларів за унцію, повідомляє фінансовий аналітик Astrum Investment Management Олександр Шкурпат.

"Тим не менш, ми вважаємо, що золото може сьогодні зрости до позначки 950 доларів за унцію за умови корекції на фондових майданчиках Європи і США", - прогнозує аналітик.

Олександр Шкурпат вважає, що ослаблення долара відносно валют країн основних торговельних партнерів США дає золоту перевагу як інструменту збереження вартості, тому зниження котирувань акцій має призвести до зростання попиту на золото і підвищенню його ціни.

Ціна сирої нафти вчора показала незначне зниження.

На думку експерта, головним фактором стало посилення очікувань поглиблення рецесії в Японії (третій найбільший споживач сирої нафти в світі) після публікації даних про падіння роздрібних продажів на 5,8% у лютому, яке виявилося гірше, ніж очікували аналітики.

Сьогодні нафта торгується з пониженням котирувань в діапазоні 53-54 доларів за барель.

"Є всі шанси для більш значного зниження ціни нафти сьогодні, оскільки зростання нафти з початку поточного місяця було спровоковано посиленням очікувань про збільшення попиту на нафту і паливо. Водночас, поточні статистичні дані про стан економіки країн - найбільших споживачів нафти, дають мало підстав для зростання попиту на нафту ", - зазначає Шкурпат.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK