Ринки: Ралі продовжується

Ринки: Ралі продовжується
Reuters

Широкий індекс українського фондового ринку UAI-50 (FundMarket) упав на 1.77%, досягши рівня в 19,04 пункту. У той же час, за розрахунками ГК ТАСК, індекс ПФТС виріс на 2,26% - до 224,09 пункту.

Активізація торгів на біржі подиву не викликає, якщо згадати, що наближається кінець місяця, і для учасників торгів настав час підбивати підсумки. Кому потрібно "підтягти" вартість портфеля, а кому - обсяги для рейтингу.

Додатковим стимулюючим фактором другий день поспіль виступає робота Української Біржі (далі УБ). За повідомленням УБ, вчора на платформі було скоєно понад 100 угод, що вже є непоганим показником. Але ключову роль тут грає арбітраж між двома біржами, що створює конкурентне середовище для звуження спредів, що, в свою чергу, дає більше можливостей для здійснення угод.

Природно, більшість угод на платформу було заведено до початку торгів, але в основну сесію активність досить висока і зберігається до середини дня. До цього моменту на біржі укладено 106 угод обсягом 44 млн гривень.

Новин на внутрішньому ринку для такої бурхливої активності недостатньо, адже потік інформації від Рахункової палати був не дуже позитивним, але ринок зараз, схоже, слабо реагує на такі повідомлення.

У той же час аналітик ГК ТАСК Іванишин В'ячеслав відзначає, що український фондовий ринок, хоч і з запізненням, але включився в ралі, що спостерігається на більшості світових фондових майданчиках. "Зовнішній позитив продовжує відображатися на нашому ринку, додатковим фактором активності виступає запуск ринку заявок на Українській біржі", - відзначив експерт.

Лідерами росту виступають акції Центренерго (ПФТС: CEEN) (6,46%), ВАТ Авдіївський коксохімічний завод (ПФТС: AVDK) (7,95%), Укрнафта (ПФТС: UNAF) (4,09%), ВАТ Укртелеком (ПФТС : UTEL) (3,42%), а замикає п'ятірку лідерів ВАТ Райффайзен Банк Аваль (ПФТС: BAVL) (2,82%).

Причому, варто зазначити, що компанії з нафтогазового індексу виросли більше всіх - 2,04%.

Серед аутсайдерів торгів слід виділити ВАТ Дніпроспецсталь (ПФТС: DNSS) (-47.1%), ВАТ Холдингова компанія Луганськтепловоз (ПФТС: LTPL) (-46.9%), ВАТ Турбоатом (ПФТС: TATM) (-16.67%). Серед "блакитних фішок" впали АК Банк соціального розвитку Укрсоцбанк (ПФТС: USCB) на 2.27% (після сильного зростання напередодні), а також акції Західенерго (ПФТС: ZAEN) на 7,47, повернувшись на позавчорашній рівень.

Експерти Foyil Securities відзначили, що ранкові торги на європейських майданчиках відкрилися у позитивній зоні після чергової "бичачої" сесії в США, тому вони очікують, що активність на ПФТС збережеться і сьогодні, і тиждень закінчиться на позитивній ноті.

Торги в США завершилися зростанням котирувань акцій завдяки гарним звітам компаній Best Buy і ConAgra Foods. Також спало напруження після того, як був проведений досить вдалий аукціон з розміщення казначейських облігацій.

Dow Jones Industrial Average виріс на 174,51 пункти, або на 2,2%, до 7924,56 пункту.

S & P 500 закрився ростом на 18,98 пункту, або на 2,3%, на позначці 832,86 пункту.

Nasdaq Composite зміцнився на 58,05 пункту, або на 3,8%, і закрився на позначці 1587,00 пункту.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK