Український ринок єврооблігацій демонструє позитивну динаміку

Український ринок єврооблігацій демонструє позитивну динаміку
Reuters

Він зазначає, що українська CDS залишається на спадному тренді: за тиждень він збільшився ще на 150 базисних пунктів, що свідчить про подальше зниження побоювань інвесторів щодо можливого дефолту українського уряду.

"Незважаючи на деяке зниження котирувань на державні облігації в четвер і п'ятницю, ціни на Єврооблігації якісних корпоративних емітентів продовжують своє зростання", - пояснює Климчук.

За його словами, так на новинах про збільшення урядом субсидування Нафтогазу до 7.7 млрд грн з метою компенсації різниці між ціною імпортованого газу і ціною газу, продаваного державним організаціям, ціна на Єврооблігації Нафтогазу виросла майже на 10%.

"Також у межах 10% зросли ціни на облігації Укрексімбанку, Укрсоцбанку, Банку Форум та Укрсиббанку на новинах про майбутнє надання їм Європейським банком реконструкції та розвитку фінансової допомоги", - розповідає Климчук.

Крім того, каже експерт, підвищеним попитом користувалися і Єврооблігації Азовсталі, ціна на які зросла на більш ніж 15%.

"Але, не дивлячись на значний ріст цін за минулі кілька тижнів, на ринку поки ще залишається можливість придбати якісні активи з прибутковістю, що перевищує 50% річних у доларах США", - констатував експерт з боргового ринку інвестиційної компанії Concorde Capital.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK