Міністри енергетики України та Росії обговорили брюссельську декларацію

Міністри енергетики України та Росії обговорили брюссельську декларацію
Reuters

У зустрічі також взяли участь представники Газпрому і Нафтогазy

Про це повідомляє Мінпаливенерго.
У зустрічі також взяли участь перший заступник правління Національної акціонерної компанії Нафтогаз України Ігор Діденко і заступник голови правління російського Газпрому Валерій Голубєв.

"Сторони обговорили питання подальшого довгострокового співробітництва в газовій сфері та обмінялися думками щодо підписаної у Брюсселі декларації", - сказав прес-секретар Мінпаливенерго Фент Ді.

Зустріч відбулася за ініціативою російської сторони.

Як повідомлялося, за підсумками міжнародної конференції в Брюсселі було підписано спільну заяву Кабміну та Єврокомісії, згідно з яким уряд зобов'язується забезпечити незалежність оператора ГТС України, забезпечити у відповідності з міжнародними стандартами прозорість і відкритість позичальника, призначеного для здійснення модернізації ГТС, надавати третім сторонам доступ до сховища .

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що Україна і Європейський Союз готові залучити Росію як партнера до програми реконструкції та модернізації української газотранспортної системи.

У свою чергу, Газпром заявляє, що реалізація декларації України та ЄС щодо модернізації ГТС може призвести до зміни експортних контрактів і процесу видобутку російського і центральноазіатського газу.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK