Ъ: В Україні різко впав видобуток вугілля

Ъ: В Україні різко впав видобуток вугілля
stakhanov.org.ua

Як зазначає газета, видобуток коксівного вугілля очікується на рівні 5,85 млн т (з них 2,41 млн т планують дати держшахти), енергетичного - 11,78 млн т (7,66 млн т). "Основна причина падіння вуглевидобутку - скорочення реалізації. Енергетики і металурги суттєво скоротили споживання, в результаті чого зараз на складах знаходяться рекордні для березня запаси вугілля - близько 3 млн т", - заявляють в міністерстві.

У Мінпаливенерго і Мінпромполітики низький попит з боку генерацій і металургів пояснюють скороченням виробництва в умовах світової кризи ліквідності. За попередніми даними Мінпромполітики, в I кварталі буде виплавлено сталі на 35,8% менше, ніж у січні-березні 2008 року. А за оцінками першого заступника міністра палива й енергетики Олега Бугаєва, падіння виробництва електроенергії в цей період складе 15%, пише Ъ.

Не допустити сильнішого падіння видобутку енергетичного вугілля в I кварталі дозволила його закупівля в держрезерв. Як розповіли в департаменті реальних секторів економіки Кабінету Міністрів, зараз уряд створює в держрезерві стратегічний запас енергетичного вугілля. "Уже придбано близько 3,5 млн т вугілля. Передбачається довести цю цифру до 5 млн т", - кажуть у Кабміні.

Нагадаємо, шахти України скоротили видобуток вугілля в січні 2009 р. порівняно із січнем 2008 р. на 9,9% - до 5 млн 921,6 тис т через падіння попиту.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK