Ринки: Березень закінчиться зростанням ПФТС на 10%

Ринки: Березень закінчиться зростанням ПФТС на 10%
Reuters

Так, широкий індекс українського фондового ринку UAI-50 (FundMarket) підскочив на 5.47%, досягши рівня в 19,93 пункту. У той же час, за розрахунками ГК ТАСК, індекс ПФТС виріс на 0,85% - до 226,51 пункту.

Як і очікувалося, зростання активності до кінця кварталу дало про себе знати. Навіть ринок облігацій значно підріс, чого не спостерігалося взагалі з початку цього року. Тим більше, що кінець кварталу подарував учасникам прекрасну можливість показати хороші результати на зростаючому не тільки українському ринку, але й на світових майданчиках. З початку березня ринок виріс більш ніж на 10%, тоді як з початку року падіння склало більше 24%.

Зовнішній та внутрішній фон створюють сьогодні передумови до певної стабілізації ситуації на фондовому ринку України. Так, стало відомо, що 10-15 українським банкам держава виділить близько 44 млрд гривень ($ 5,7 млрд) на рекапіталізацію.

Загальний оптимістичний настрій, викликаний публікацією цих даних, не розвіяла навіть новина про те, що Президент України Віктор Ющенко у своєму щорічному виступі в парламенті повідомив, що ВВП країни впав на 25-30%. У той же час, Президент запропонував розглянути новий проект Конституції і закликав населення допомогти українським банкам довірою до них і не забирати депозити.

На негативній території торгуються лише два емітента - ВАТ Алчевський металургійний комбінат (ПФТС: ALMK) (-2.56%) і ВАТ Південний гірничо-збагачувальний комбінат (ПФТС: PGZK) (-1.6%).

Серед подросшіх акцій слід виділити ВАТ Арселор Міттал Кривий Ріг (ПФТС: KSTL) подорожчали на значні 49.25%, хоча угода явно технічна та проведена була поза спред, втім, як і угода по Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод (ПФТС: NITR), показана приріст на 65% (і теж - вище спред).

Піднялися в ціні також акції АК "Банк соціального розвитку Укрсоцбанк (ПФТС: USCB) (2,53%), ВАТ Укртелеком (ПФТС: UTEL) (2,2%), Укрнафта (ПФТС: UNAF) (1,18%), ВАТ Мотор Січ (ПФТС: MSICH) (0,62%).

На думку начальника аналітичного департаменту ГК ТАСК Андрія Шевчишина, ринок сьогодні знизив свою активність, і технічні, а також рейтингові, угоди переважають на ринку. Серед новин експерт виділив послання Президента парламенту, а також підкреслив, що особливо неоднозначно сприймається конституційна реформа.

"Зростання акцій Крюківського ВСЗ підкріплений новиною про те, що російська сторона замовив 1000 вагонів-зерновозів, що за нашими оцінками завантажить виробництво на 2 місяці, а сам контракт оцінюється в 15 млн доларів", - підкреслив Андрій Шевчишин.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK