Зовнішекономбанк направить на кредитування української економіки півмільярда доларів

Зовнішекономбанк направить на кредитування української економіки півмільярда доларів
lenta.ru

 Промінвестбанк спільно з найбільшим акціонером Зовнішекономбанку мають намір направити на кредитування підприємств реального сектора економіки в Україні $ 0,5 млрд, повідомив перший заступник голови правління ПІБ В'ячеслав Юткін.
"За підтримки акціонерів плануємо в найближчі два-три місяці розгорнути кредитний портфель на суму до $ 0,5 млрд", - сказав банкір.

За словами Юткіна, до теперішнього часу банк зібрав заявки на кредитування великих підприємств на суму понад $ 300 млн.

Також він повідомив, що в даний час ПІБ розглядає кредитні заявки підприємств Мотор-Січ і Запоріжтрансформатор (Запоріжжя). Банкір повідомив, що кредитні кошти зможуть отримати підприємства, у яких майже 50% експорту припадає на російський ринок.

Юткін при цьому зазначив, що в рамках цієї кредитної програми будуть використовуватися інструмент синдикованого кредитування та документарні форми розрахунків при участі ВЕБ.

"Отримавши кошти по міжбанківському кредитуванню від акціонерів на суму близько $ 1 млрд, ми в змозі виводити ПІБ з кризової ситуації. Це шлях (поновлення кредитування реального сектора економіки), як нам здається, для того, щоб банк ставав прибутковим, працював нормально в нинішній ситуації ", - підкреслив банкір.

За даними ПІБа, його найбільшими акціонерами є Зовнішекономбанк (75% акцій) і ТОВ Сігнус (дочірня компанія австрійського Slav AG, 12,37%).

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK