Ъ: Мережа магазинів Єва визнала себе банкрутом

Ъ: Мережа магазинів Єва визнала себе банкрутом
eva.dp.ua

Як пише газета, Господарський суд Дніпропетровської області відкрив провадження у справі про банкрутство стосовно власника мережі Єва - ТОВ Руш, говориться у повідомленні, опублікованому у вчорашньому номері газети Голос України.

Ъ повідомляє, що рішенням суду від 12 березня на підприємстві розпочато процедуру санації строком на один рік. Її керівником призначений директор і співвласник компанії Руслан Шостак, а розпорядником майна - арбітражний керуючий Юлія Таранова, що представляє інтереси кредиторів, пояснили у компанії. Претензії останніх приймаються протягом місяця з дня публікації оголошення.

"Процедура санації - єдиний інструмент, який дозволяє нам рухатися далі в нинішніх умовах", - пояснив пан Шостак. За його словами, ініціатором банкрутства виступила група кредиторів, що складається в основному з постачальників. При цьому найбільшу заборгованість компанія має перед фінансовими установами. "Багато банків не пішли на поступки у реструктуризації боргів", - зазначив він.

Як зазначає газета, борги Руш на кінець 2008 року становили 148 млн грн, говориться у повідомленні в системі розкриття інформації ДКЦПФР. З них короткострокові кредити - 21 млн грн, поточний борг за довгостроковими зобов'язаннями - 24 млн грн, довгострокові кредити - 33 млн грн, інші довгострокові кредити (облігації) - 70 млн грн. Заборгованість компанії перед постачальниками становить 142 млн грн. На початку березня Руш не змогла розрахуватися в повному обсязі за оферти облігацій на суму 20 млн грн (викуп був запланований на 1 березня).


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK