Нардепи ратифікували отримання кредиту в 150 млн євро в обмін на святкування 90-річчя комсомолу

Нардепи ратифікували отримання кредиту в 150 млн євро в обмін на святкування 90-річчя комсомолу
razom.org.ua

Сьогодні, 1 квітня, Верховна Рада України ратифікувала Фінансову угоду (проект будівництва високовольтної повітряної лінії 750 кВ Рівненська АЕС - Київська) між Україною та Європейським інвестиційним банком.
Як повідомляється, за прийняття законопроекту № 0118 проголосували 374 депутата при необхідних 226. Так, перед прийняттям закону Рада повернулася до голосування по законопроекту № 0118, який раніше відхилила.

Перед голосуванням фракція Комуністичної партії заявила, що вважає порушенням регламенту повернення до голосування по даному законопроекту, оскільки Рада вже його відхилила.

Однак після того, як парламент прийняв постанову про відзначення 90-річчя створення Комсомолу, члени КПУ перестали перешкоджати розгляду даного законопроекту, і Рада його підтримала.

Відзначимо, що раніше сьогодні Верховна Рада доручила Кабінету Міністрів здійснити заходи щодо святкування 90-річчя створення комсомолу в червні.

Ратифікація Угоди створює законодавчі підстави для фінансування проекту будівництва повітряної лінії від Рівненської АЕС до нової підстанції Київська.

Україна пропонувала здійснити проект під назвою Проект будівництва високовольтної повітряної лінії 750 кВ Рівненська АЕС - Київська, що складається з розробки проекту, будівництва та експлуатації лінії електропередач 750 кВ між м. Рівне та м. Київ довжиною 350 км, а також декількох менших за обсягом об'єктів по передачі електроенергії, пов'язаних з підстанцією 750/330 кВ Київська.

Україна звернулася з проханням до Банку відкрити на його користь кредит у сумі 150 млн. євро на фінансування проекту. Вартість проекту, запропонована для співфінансування Банком та Європейським банком реконструкції та розвитку (далі - ЄБРР), за оцінкою Банку на підставі наявної у Банку інформації на момент оцінювання проекту, становить 300 млн. євро.

Нагадаємо, 10 жовтня 2008 року міністр палива та енергетики Юрій Продан заявив про підписання 8 жовтня 2008 Міністерством палива та енергетики угоди з ЄІБ про кредит 150 млн. євро, але для вступу договору в силу потрібна його ратифікація парламентом.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK