ПФТС: Зростання на зовнішньому позитиві

ПФТС: Зростання на зовнішньому позитиві
Reuters

Широкий індекс українського фондового ринку UAI-50 (FundMarket) упав на 0.82%, досягши рівня в 19,65 пункту. Водночас, за розрахунками ГК ТАСК, індекс ПФТС піднявся на 1,01% - до 231,70 пункту.

Цілком очевидним сьогодні став зростання більшості акцій на українському ринку. Зовнішній позитив, годований зльотом провідних світових фондових майданчиків, надав непогану можливість місцевим гравцям зіграти на підвищення.

Багато компаній починають публікацію статистичних даних за підсумками що завершився кварталу, що, в принципі, ніяк не відбивається на акції емітентів, так як цифри говорять про те, що ситуація в багатьох секторах економіки продовжує погіршуватися.

Приміром, ВАТ Дніпроспецсталь (ПФТС: DNSS), акції якого злетіли в явно технічної угоди на 24.37%, знизило виробництво з початку року більше ніж у два рази. Підтверджує наведену вище думку і зростання акцій ВАТ Єнакіївський металургійний завод (ПФТС: ENMZ) на 1.7%, в той час як обсяги виробництва продовжують падати, і в 1 кварталі падіння склало 25%.

Такі технічні угоди можуть як підняти індекс UAI-50, так його і опустити, що видно, зокрема, по акціях Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод (ПФТС: NITR), упавшім сьогодні на 35.68% і викликали зниження індексу, хоча настрої на ринку цілком оптимістичні .

Між тим, піднялися в ціні акції Укрнафта (ПФТС: UNAF) (4.65%), ВАТ Авдіївський коксохімічний завод (ПФТС: AVDK) (8.75%), Центренерго (ПФТС: CEEN) (2.09%), ВАТ Райффайзен Банк Аваль (ПФТС: BAVL) (3.8%).

Серед цінних паперів, які упали в ціні, слід виділити наступних емітентів: АК Банк соціального розвитку Укрсоцбанк (ПФТС: USCB) (-1.06%), ВАТ Укртелеком (ПФТС: UTEL) (-1.15%), Західенерго (ПФТС: ZAEN) (-0.76% ).

Багато світових аналітиків та експертів очікують результатів зустрічі Великої двадцятки, що проходить сьогодні в Англії. Планується, що на цьому заході будуть прийняті рішення, які необхідні для того, щоб вивести світову економіку з "піку" і відновити фінансові ринки.

Українські експерти не тільки чекають дій від двадцятки, але і сподіваються на отримання відповіді від МВФ, який сьогодні повинен повідомити про продовження взаємин з Україною в області кредиту stand-by. Про це повідомив начальник аналітичного відділу ЦК ТАСК Андрій Шевчишин.

Американські індекси вчора піднялися завдяки статистичним даним, які дали надію інвесторам на подолання дна. Так, ринок житла починає потроху "оживати", показує перші позитивні показники та промислове виробництво

Dow Jones Industrial Average виріс до закриття ринку в середу на 2,01% - до 7761,6 пункту.

Standard & Poor's 500 піднявся на 1,66%, склавши 811,08 пункту.

Nasdaq Composite виріс на 1,51% - до 1551,6 пункту

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK