Київрада не відхилила протест прокуратури на продаж акцій міста в п'яти підприємствах

Київрада не відхилила протест прокуратури на продаж акцій міста в п'яти підприємствах
newsru.ua

За ухвалення рішення відхилити протест прокуратури проголосували 60 депутатів, тоді як для ухвалення рішення необхідно щонайменше 61 голос.

За словами депутата від Блоку Віталія Кличка Валерія Карпунцова, відмова депутатів відхилити протест прокурора продовжує дію цього протесту. Він також зазначив, що протест прокурора зупиняє дію рішення Київради. У разі неприйняття рішення про відхилення протесту головуючий на засіданні секретар Київради Олесь Довгий повинен був поставити на голосування питання про задоволення протесту, однак не зробив цього.

"На сьогодні діє норма закону Про прокуратуру, якою зупиняється дія опротестованого акта, тобто є рішення Київради Про програму приватизації об'єктів права комунальної власності територіальної громади Києва на 2007-2010 роки в частині продажу пакетів акцій перелічених раніше підприємств зупинено і, відповідно, продаж цих акцій відбуватися не буде ", зазначив Карпунцов.

За його словами, Блок Кличка буде ініціювати розгляд протесту прокуратури повторно на регламентній комісії Київради для того, щоб винести для голосування на сесію проект рішення про задоволення протесту прокуратури Києва.

У грудні минулого року прокуратура Києва вимагала від Київради скасувати її рішення від 28 серпня про продаж комунальних пакетів акцій компаній Київгаз, Київводоканал, Хліб Києва, Метровагонсервіс та міжнародного університету розвитку людини Україна.

Прокуратура вважає рішення продажу пакетів цих акцій на аукціоні, протилежним вимогам чинного законодавства про приватизацію.

У серпні минулого року Київрада ухвалила рішення продати на аукціоні 25,464% акцій компанії Київводоканал, 28,455% акцій Київгазу, 51% акцій Хліба Києва, 51% акцій Київспецтранс.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK