Економічна криза: Промисловість України постраждала більше всіх у СНД

Економічна криза: Промисловість України постраждала більше всіх у СНД
Reuters

Українська промисловість постраждала від кризи найсильніше в СНД

Варто відзначити, що в порівнянні з аналогічним періодом 2008 року падіння склало 32,8%. При цьому трохи краще показники у Молдові, де промвиробництво скоротилося на 26,3%. Третій рядок серед найгірших займає Киргизія (25,1%), а четвертий - Росія (14,6%).

Також повідомляється, що промисловість інших держав СНД виявила значно більшу стійкість до кризи, хоча спаду не вдалося уникнути нікому. У Вірменії він склав 9,7%, у Таджикистані - 6,6%, в Казахстані - 3,2%, а в Азербайджані - 2,6%.

У той же час, найлегше пережило кризу виробництво Білорусі, де спад склав тільки 2,3%. Грузія, Туркменія і Узбекистан інформацію про стан промисловості за звітний період не надали.

В цілому в СНД обсяг промислової продукції впав на 15%, а ВВП скоротився на 10%. Роздрібний товарооборот зменшився на піввідсотка.

Крім того, лідером по інфляції також є Україна, де споживчі ціни в січні-лютому виросли на 21,6% в порівнянні з першими двома місяцями 2008 року. Друге і третє місце зайняли Киргизстан і Білорусь.

При цьому найнижча інфляція у Вірменії - 2,5%. У Росії інфляція в перші місяці 2009 року в річному вирахуванні склала 13,6%.  

Нагадаємо, що українські підприємства ГМК в січні-березні 2009 року, за попередніми даними, скоротили виробництво чавуну, сталі і прокату на 33-38% у порівнянні з аналогічним періодом 2008 року, залізорудної сировини - на 20-34%.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK