Київський метрополітен очікує в цьому році 120 млн збитку

Київський метрополітен очікує в цьому році 120 млн збитку
ljplus.ru

"Прогнозований збиток становить близько 120 млн гривень, і це - з урахуванням антикризових заходів, які дозволять підприємству заощадити 30 млн гривень", - заявив голова підприємства Петро Мірошников в інтерв'ю виданню Власть денег.

Причинами такого прогнозу є діючий тариф на проїзд і рівень компенсації з міського та державного бюджетів перевезення пільгових категорій пасажирів, вважає Мірошников.

Петро Мірошников: Прогнозований збиток становить близько 120 млн. гривень, і це - з урахуванням антикризових заходів, які дозволять підприємству заощадити 30 млн гривень

Директор Київського метрополітену зазначив, що щорічно підприємство перевозить пільговиків на 215,7 млн гривень, 127 млн з яких повинні компенсуватися з держбюджету. Однак, у нинішньому році підприємство отримало на ці цілі лише 22,5 млн гривень.

Він також додав, що в 2009 році собівартість однієї поїздки в метро складає 2,34 гривень, тоді як у 2008 році становила 1,61 гривень.

Як повідомлялося вчора, 2 квітня, влада Києва планує завершити будівництво станцій у напрямку Теремків Київського метрополітену до кінця поточного року.

Нагадаємо, в березні цього року Київська міськрада вирішила урізати фінансування будівництва і проектування метрополітену в 2,04 рази або на 920,037 млн до 881,963 млн гривень у 2009 році в порівнянні із минулим роком.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK