Moody's знизило рейтинг Газпрому

Moody's знизило рейтинг Газпрому
Reuters
Як повідомляється, прогноз за рейтингом встановлено стабільний.

Пониження рейтингу пов'язане з тим, що економічні умови, які впливають на фінансове становище Газпрому, багато в чому збігаються з факторами, що визначають економічний стан РФ.

Так, сказано в повідомленні Moody's, зміни цін на нафту і газ, а також зміна стану російської економіки мають однакове вплив на рейтинги Російської Федерації й ВАТ Газпром.

У той же час агентство вважає, що рейтинг Газпрому не може бути вище рейтингу РФ, присвоєного раніше на рівні Ваа1.

Між тим, зниження рейтингу емітента та його незабезпечених боргових зобов'язань не пов'язане з підвищенням ризиків у кредитному портфелі Газпрому. Також Moody's не вважає, що відбулися якісь зміни в здатності РФ надати підтримку газового холдингу в разі потреби.

"Стабільний прогноз за рейтингом Газпрому також був присвоєний відповідно до прогнозу за рейтингом РФ, у зв'язку з високою залежністю між факторами, які викликають зміну рейтингів даних сторін.

Нагадаємо, що чистий прибуток Газпрому за російськими стандартами бухгалтерського обліку (РСБО) в 2008 року скоротилася в порівнянні з 2007 роком у 2 рази і склала 173 млрд руб.

При цьому в IV кварталі минулого року компанія одержала чистий збиток у розмірі 259,87 млрд руб. За підсумками січня-вересня 2008 року чистий прибуток Газпрому становила 432,89 млрд руб.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK