У Росії на два роки перестануть платити бонуси менеджерам держкорпорацій

У Росії на два роки перестануть платити бонуси менеджерам держкорпорацій
Reuters

"Зараз на опрацюванні у нас і у Мінекономрозвитку питання щодо зменшення виплат бонусів як мінімум на період кризи. На два роки точно", - сказав Кудрін, відповідаючи на запитання про можливість скасування бонусів для топ-менеджменту держкомпаній.

При цьому він уточнив, що має на увазі виплати за підсумками 2008-го та 2009-го років.

Так, необхідність контролю за виплатами бонусів в умовах кризи зафіксована в підсумковому комюніке, прийнятому в четвер на саміті "великої двадцятки" в Лондоні.

Тим часом, світові лідери, зокрема президент США Барак Обама, неодноразово висловлювалися про неприпустимість бонусних виплат менеджменту компаній, які через своє критичне фінансове становище вдалися до державної допомоги.

Варто відзначити, що президент Росії Дмитро Медведєв підтримав цю ініціативу і порекомендував керівникам російських компаній, що одержують держпідтримку, і державних компаній вести себе пристойно і обмежити себе за розмірами бонусів і пообіцяв дати відповідні рекомендації як уряду, так і компаніям.

Кудрін сказав, що, в основному, держава "буде впливати на держкомпанії, держбанки і держкорпорації". Також це торкнеться і банків, які отримують субординовані кредити.

При цьому міністр фінансів повідомив, що влада РФ може дати рекомендації і по зменшенню бонусів для топ-менеджерів приватних банків.

У той же час, російська влада ще раніше прийняла рішення в рамках антикризової програми значно скоротити преміальний фонд і фонд оплати праці для держслужбовців.

Як повідомлялося, за даними Міністерства економічного розвитку РФ, зниження ВВП Росії в I кварталі 2009 року склало 7%, чистий відтік капіталу - 33 млрд доларів.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK