У Люксембурзі рекордне безробіття

У Люксембурзі рекордне безробіття
Reuters

У невеликій державі Люксембург безробіття довгий час залишалося невисоким, воно не перевищувало 2% у 90-ті роки і почало зростати тільки в останні роки. Так, в 2001 році безробіття склало 2,3%, а в 2007 році - 4,7%. У 2007 році Люксембург навіть включили в список Організації економічного співробітництва та розвитку із 12 країн, у яких спостерігалася "майже повна зайнятість", тобто рівень безробіття нижче 5%.

За останній рік, за даними Адміністрації Люксембургу із працевлаштування, безробіття зросло на 27,7% від показників минулого року, досягши 5,6% активного населення країни. Як пояснив представник люксембурзької профспілки LCGB Вінсен Жаке, зростання безробіття "напряму пов'язано з економічною кризою". За його оцінками, в першу чергу криза торкнулася підприємств, які пов'язано з автомобільною промисловістю, будівельним та банківським секторами.

Крім того, у герцогства сильний такий чинник як "трансгранична зайнятість", що не дивно для держави з територією трохи більше 2,5 тисяч квадратних кілометрів і населенням трохи менше півмільйона осіб, яка розташована в центрі Європи. У Люксембург приїжджають на роботу з сусідніх країн французи, німці та бельгійці. За останні місяці роботу в Люксембурзі втратили вже близько 1000 бельгійців.

Як заявив представник ще однієї люксембурзької профспілки CSC Luxembourg Брюно Антуан, "більшість звільнених працівників живуть зараз за рахунок своїх заощаджень в надії, що їх підприємство знову запрацює або вони знайдуть нову роботу, і вже через кілька місяців ми станемо свідками впливу на економіку зниження купівельної спроможності населення".

Нагадаємо, у березні безробіття в США зросло у лютому до 8,1% - максимального рівня з грудня 1983 року - у порівнянні з 7,6% місяцем раніше.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK