ПФТС: Ринок активізується

ПФТС: Ринок активізується
Reuters

Широкий індекс українського фондового ринку UAI-50 (FundMarket) виріс на 3.11%, досягши рівня в 20,97 пункту.

Навіть кінець місяця з його підсумковими і технічними угодами по активності не зрівняється з початком цього торгового тижня. Виросла не тільки кількість угод, але й кількість емітентів, що беруть участь в торгах. Так, до середини дня на ринку скоєно більше 130 угод з 30 емітентів.

Обсяг торгів не настільки значний, як хотілося б, але сума майже в 10 млн гривень вражає тим, що технічних угод на ринку вкрай мало, що свідчить про зрослий інтерес гравців до українських акцій.

Найбільша активність зосереджена навколо акцій п'яти емітентів, серед яких-ВАТ Єнакіївський металургійний завод (ПФТС: ENMZ) (+20.22%), 25 угод; АК Банк соціального розвитку Укрсоцбанк (ПФТС: USCB) (+25.35%), 15 угод; Центренерго ( ПФТС: CEEN) (+23.43%), 13 угод; ВАТ Металургійний комбінат Азовсталь (ПФТС: AZST) (+17.17%) і ВАТ Райффайзен Банк Аваль (ПФТС: BAVL) (29%), по 12 угод.

Як бачимо, зростання нижче 20% зафіксовано лише по Азовсталі. Якщо такий ріст і буде спостерігатися і далі, то цілком реальною виглядає зупинка платформи через сильне зростання.

Акції, які сьогодні впали в ціні, - в абсолютній меншості, втрати понесли тільки 4 емітента, причому, торги в основний час були проведені лише за Крименерго (ПФТС: KREN) (-17.43%), що в черговий раз підтверджує позитивні настрої інвесторів і трейдерів.

Експерти Dragon Capital вважають, що ринок ще в повній мірі не відіграв пятничну новину про повернення до Києва місії МВФ, і, ймовірно, надолужить згаяне сьогодні. "Позитивний початок торгів у Росії, і скорочення активності продавців допоможуть відвернути увагу від внутрішніх політичних подій і послужать передумовами до подальшого росту ринку", - відзначають аналітики.

Дійсно повернення місії МВФ в Україну - позитивний момент, але більш важливий підсумок згаданого повернення. Усе буде залежати від зусиль нашого уряду і керівництва країни в цілому. Політичні баталії ще не завершилися, а економічні проблеми країні вирішувати ніколи, тому сьогоднішнє зростання може дуже швидко перейти в інше русло, якщо реальному сектору так і не прийде допомога з боку держави.

Нагадаємо, що американські індекси завершили п'ятницю зростанням. Dow Jones Industrial Average закрився за підсумками торгів у плюсі на 0,05% на позначці 7981,83 пункту. Індекс S & P 500 виріс на 0,44% - до 838,06 пункту, а високотехнологічний Nasdaq Composite - на 0,64% - до 1612,83 пункту.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK