Опитування: Інфляція найбільше турбує українців

Опитування: Інфляція найбільше турбує українців
novoskop.ru

Як повідомили Кореспондент.net  у PBN Company, стурбованість зростанням інфляції однаково висока у центральних і східних регіонах України (67%) і дещо нижча серед респондентів західних регіонів (49%).

Варто зазначити, що за даними Держкомстату споживча інфляція в Україні за 2008 рік склала 22,3%, тоді як індекс споживчих цін з грудня 2008 по січень 2009 року зростав приблизно на 2% щомісячно.

"Результати не є оптимістичними, враховуючи економічну кризу, і той факт, що інфляція, зростання цін і криза державного управління зайняли провідне місце у дослідженні, свідчить про те, що більшість українців не задоволені економічною політикою уряду, яка, якби була належним чином впроваджена, могла б, безумовно, зменшити інфляцію і зупинити зростання цін ", - зазначив старший віце-президент і керуючий директор The PBN Company Мирон Василик.

В цілому, результати дослідження показали, що проблеми, які більш за все непокоять українців в кінці 1-го кварталу 2009 року, обумовлені економічними чинниками і державним управлінням:

1) інфляція і зростання цін - 61%;

2) криза державного управління і безлад в країні - 50%;

3) нестабільний курс гривні - 36,4%;

4) безробіття - 35%;

5) брак грошей, аби жити гідно, - 35%;

6) байдужість влади до проблем громадян - 32%;

7) спад виробництва - 30%.

Дослідження охопило 1000 українців (доросле населення), серед яких 45,2%, - жінки, а 54,8% - чоловіки; 52,8% - працевлаштовані, 9,3% - безробітні, 26,8% - пенсіонери і 7,9% - студенти. Серед опитаних 26,8% мають вищу освіту, 22,6% - середню спеціальну освіту і 29,8% - повну середню освіту. Похибка  вибірки складає 3%.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK