Українці в Італії вимагають від Тимошенко припинити обкладати їх податками

Українці в Італії вимагають від Тимошенко припинити обкладати їх податками
novosti.err.ee

Про це повідомив голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький.

Він зазначив, що 5 березня 2009 року уряд прийняв постанову № 236 Про роз'яснення особливостей застосування окремих норм указу Президента України від 3 липня 1998 року № 727 для фізичних осіб, що ведуть підприємницьку діяльність за межами України в умовах світової фінансово-економічної кризи.

Городецький заявив, що останнім часом почастішали спроби фіскальних органів України обкладати податком заощадження трудових мігрантів, прикриваючись так званою "соціальною рівністю" з жителями України.

На переконання Городецького, подібні дії української влади, особливо під час фінансово-економічної кризи, не сприяють поліпшенню ситуації в державі. Навпаки, за його словами, такі рішення сіють паніку серед трудових мігрантів, змушують їх зменшувати перекази на Батьківщину і замислюватися над тим, щоб остаточно залишитися в країні перебування.

Такі рішення сіють паніку серед трудових мігрантів, змушують їх зменшувати перекази на Батьківщину і замислюватися над тим, щоб остаточно залишитися в країні перебування

"Ми вважаємо, що будь-які спроби оподаткувати громадян України, які працюють за кордоном, ще якимись додатковими податками є абсолютно незаконними, вони не мають прецеденту у світовій практиці", - сказав він.

Городецький нагадав, що між Україною та Італією підписано Конвенцію про уникнення подвійного оподаткування, і українці, які легально працюють в Італії, платять податки в цій країні.

"Вважаю, що немає жодних правових підстав вимагати, щоб люди, які працюють за кордоном, платили ще якісь податки", - сказав він.

Городецький повідомив, що громадські організації українців за кордоном, крім припинення оподаткування грошових переказів трудових мігрантів, вимагають від Президента та уряду на час фінансово-економічної кризи не приймати жодних рішень, які дестабілізують ситуацію і сіють паніку серед українців, які працюють за кордоном.

Вони закликають українську владу заохочувати мігрантів переводити гроші в Україну, гарантуючи їм право на недоторканність приватної власності

Також українські емігранти вимагають не допустити зменшення фінансування українських дипломатичних представництв у країнах масового проживання громадян України. Вони закликають українську владу заохочувати мігрантів переводити гроші в Україну, гарантуючи їм право на недоторканність приватної власності.

Городецький зазначив, що на сьогодні під цими вимогами поставили свої підписи представники близько 20 українських громадських організацій Італії. За його словами, якщо українська влада не задовольнить вимоги трудових мігрантів, їх протести будуть значно серйознішими.

При цьому Городецький повідомив, що на сьогодні в Італії працюють близько 600 тис. українців.

У свою чергу, голова Комісії Української греко-католицької церкви у справах мігрантів Григорій Селещук зазначив, що в українському політикумі явище трудової міграції не отримало належної уваги. "Незважаючи на декларативні заяви, на жаль, далі справа не пішла", - сказав він.

За підрахунками Християнського товариства українців в Італії, загальна сума щорічних переказів трудових мігрантів в Україну становить близько 5 млрд євро

За словами Селещука, це пояснюється слабкою політичною волею представників влади дійсно стати на захист трудових мігрантів та відсутністю чіткого розуміння, які конкретні заходи потрібно приймати. Також він вважає, що влада недостатньо готова до широкого залучення громадських організацій як в Україні, так і за кордоном, до вирішення проблем трудових мігрантів.

Селещук повідомив, що, за підрахунками Християнського товариства українців в Італії, загальна сума щорічних переказів трудових мігрантів в Україну становить близько 5 млрд євро.

Перший заступник голови Української Всесвітньої Координаційної Ради Михайло Ратушний також вважає неприпустимим стягувати додаткові податки з українських трудових мігрантів. Крім того, він переконаний у необхідності відкриття в Італії додаткових українських консульств.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK