Тимошенко розповіла, чому в Україні високі ціни

Тимошенко розповіла, чому в Україні високі ціни
tymoshenko.com.ua

"Саме тому у нас такі високі ціни", - констатувала Тимошенко.

При цьому вона заявила, що ціни на соняшникову олію в Україні формують троє людей.

"Тому в Україні починають зростати показники інфляції через соняшникову олію, я беру телефон і телефоную цим трьом людям і в жорсткій розмові з'ясовую, чому підвищуються ціни", - сказала прем'єр.
Водночас, зазначила Тимошенко, аграрний фонд з початку травня відновить форвардні закупівлі зерна врожаю 2009 року.

"До кінця цього місяця ми будемо фінансувати зерно минулого врожаю, з кінця цього місяця - початку наступного ми переходимо до форвардних закупівель", - сказала Тимошенко.

Також прем'єр повідомила, що за підсумками першого кварталу поточного року в Україні спостерігається зростання виробництва в порівнянні з аналогічним періодом минулого року лише в аграрній галузі - на рівні 1,7%

"Єдина галузь, яка в Україні дала приріст, - це аграрний сектор. У нас зростання виробництва - 1,7%", - сказала глава уряду.

За її словами, зростання виробництва свідчить про те, що аграрний сектор в умовах кризи працює добре і "тримає свою фортецю".

Також Тимошенко повідомила, що Кабінет Міністрів має намір сприяти розвитку сільськогосподарської обслуговуючої кооперації.

Вона повідомила, що уряд визначив 4 основні пріоритети у цьому напрямку. Зокрема, прем'єр назвала серед пріоритетів будівництво оптово-роздрібних ринків для сільськогосподарської обслуговуючої кооперації, розвиток сільськогосподарських молочних, м'ясних і зернових обслуговуючих кооперативів.

Крім того, Тимошенко наголосила, що будівництво оптово-роздрібних ринків сільськогосподарської обслуговуючої кооперації потрібно для того, щоб дати можливість малим фермерським господарствам отримувати реальну ціну за свою продукцію.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK