Тимошенко поговорила з Путіним: Питання щодо модернізації ГТС знято

Тимошенко поговорила з Путіним: Питання щодо модернізації ГТС знято
Фото Олександра Прокопенка

Також прем'єр заявила, що сторони домовилися про проведення засідання міжурядового українсько-російського комітету з економічного співробітництва в 20 числах квітня.

При цьому Тимошенко заявила, що в ході телефонної розмови з російським колегою Володимиром Путіним у четвер ввечері вони залагодили розбіжності, що виникли після брюссельської конференції із модернізації української ГТС.

"Ми з'ясували, що ми партнери в модернізації газотранспортної системи. Ми вважаємо, що питання знято, і ми можемо далі працювати", - сказала прем'єр.

Крім того, Тимошенко зазначила, що в ході телефонної розмови з Путіним вони обговорили питання підготовки до засідання міжурядового комітету та формування спільних документів.

"Ми обговорили всі підходи до підготовки і формування необхідних спільних документів на економічний комітет, який намічався на 8 квітня. Зараз ми домовилися, що його перенесуть десь на двадцяті числа квітня", - сказала вона.

Також Тимошенко наголосила, що одним із питань засідання стане співробітництво двох країн у ракетно-космічній галузі. За її словами, на виїзному засіданні Кабінету Міністрів України в п'ятницю уряд розблокував співробітництво з Росією в ракетно-космічній галузі.

"Сьогодні на засіданні Кабміну ми прийняли рішення, яке розблокує співробітництво України з Росією в ракетно-космічній галузі. І думаю, що далі у нас буде відкритий шлях, щоб це співробітництво і кооперацію розвивати", - сказала прем'єр, зазначивши, що таке співробітництво буде вигідно обом країнам.

Так, у ході засідання уряд прийняв розпорядження, що стосується підписання міжурядової угоди України та Росії щодо заходів із охорони технологій у зв'язку з співпрацею в сфері досліджень і використання космічного простору в мирних цілях та в створенні, і в експлуатації ракетно-космічної ракетної техніки.

* * *

Нагадаємо, 3 квітня голова Газпрому Олексій Міллер заявив, що декларацію про модернізацію газотранспортної системи України, яку підписано Києвом та Єврокомісією, не може бути реалізовано на практиці.

29 березня перший віце-прем'єр Росії Віктор Зубков піддав критиці угоду між Україною та Євросоюзом про модернізацію української ГТС, заявивши, що такі кроки порушують раніше прийняті домовленості про необхідність спільного з РФ вирішення подібних проблем.

Раніше офіційний представник Міністерства закордонних справ Росії Андрій Нестеренко заявив, що підписана 23 березня в Брюсселі декларація про модернізацію української газотранспортної системи є недружнім кроком стосовно Росії з боку України та ЄС.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK