Дело: Луганськтепловоз скорочує чверть персоналу

Дело: Луганськтепловоз скорочує чверть персоналу
parovoz.com

"Перші незначні звільнення на підприємстві почалися в кінці 2008 року. Але, звичайно, у порівнянні з майбутніми скороченнями тоді роботу втратили одиниці", - констатує Наталенко.
Як пише газета Дело, за словами голови Луганської облради Валерія Голенка, російський Трансмашхолдинг, який володіє контрольним пакетом акцій заводу, не поспішає інвестувати гроші у виробництво. Інвестор стверджує, що вкладати гроші в український завод йому заважає те, що його права власності на підприємство оскаржені.

Нагадаємо, Луганськтепловоз було продано росіянам за 292,5 мільйона гривень у 2007 році. При цьому до конкурсу не були допущені інші претенденти.

У результаті на початку 2008 року за рішенням Верховного Суду України Луганськтепловоз було повернуто у держвласність. Однак Трансмашхолдинг до цього часу не повернув акції Фонду держмайна. "Сьогодні вся затримка за Мін'юстом. Його виконавча служба не може втілити рішення в життя", - констатує прес-служба ФДМ.

Тим часом колектив холдингу, за інформацією місцевої влади, уже почав готуватися до акцій протесту, повідомляє Дело.

Менеджмент підприємства заявляє, що остаточний формат майбутніх скорочень ще не визначено. "Ми розглядаємо кілька варіантів, але швидше за все звільнення розтягнуться на другий-третій квартал 2009 року", - уточнює Михайло Наталенко.

На заводі зазначають, що причина, за якої керівництво змушене звільняти співробітників, банальна: відсутність попиту на продукцію, і як наслідок - відсутність замовлень. Так, падіння виробництва на Луганськтепловоз у першому кварталі по відношенню до четвертого склало 63%.
Останнім часом основним замовником продукції Луганськтепловозу була російська компанія Трансмашхолдинг, що контролює 76% акцій заводу. Однак нещодавно росіяни перестали забезпечувати завод роботою. "У квітні закінчується останнє замовлення, і роботи у нас немає", - говорить Михайло Наталенко.

Раніше повідомлялося, що в грудні 2008 року, компанія перейшла на триденний робочий тиждень.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK