Депутати пропонують позбавляти волі за неповернення депозитів

Депутати пропонують позбавляти волі за неповернення депозитів
podrobnosti.ua

Серед таких заходів - не тільки що накладаються на банки штрафи, але і можливість нести кримінальну відповідальність, зокрема, позбавлення волі строком від 5 до 7 років, йдеться в проекті закону Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо відповідальності за невидачу банківського вкладу) .

Так, депутати пропонують ввести нову статтю в Кримінальний Кодекс України (Стаття 197-2. Невидачу банківського вкладу).

Також новою статтею передбачається:
- За навмисне порушення умов депозитного договору (невидачу банківського вкладу та відсотків по ньому на першу вимогу вкладника) - штрафи, позбавлення волі на строк до 5 років;
- Порушення (*), вчинене повторно або за попередньою змовою, або у великих розмірах, тягне за собою позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Автор поданого законопроекту, нардеп від БЮТ Юрій Прокопчук, відзначає, що прийняття цих змін "додасть впевненості громадянам-вкладникам і підтримає всю банківську систему, а в цілому і економіку України в період нестабільної економічної ситуації, а також стимулює суб'єктів банківської діяльності належним чином виконувати зобов'язання за збереження та повернення вкладів (депозитів) громадян ".

Як повідомлялося, Нацбанк України відзначає численні скарги на неповернення банками депозитів після закінчення терміну вкладу.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK