Зростання ВВП Китаю рекордно сповільнилося

Зростання ВВП Китаю рекордно сповільнилося
Reuters

Валовий внутрішній продукт Китаю збільшився у січні-березні на 6,3% у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року, прогнозують економісти. У четвертому кварталі китайський ВВП виріс на 6,8%.

Китай вже виділив на боротьбу з рецесією 4 трлн юанів ($ 585 млрд), і реалізація планів стимулювання економіки призвела до зростання промислового виробництва в країні у березні вперше за 6 місяців, а також до збільшення обсягів банківського кредитування. Фондовий індекс Shanghai Composite злетів у понеділок до максимуму за 8 місяців.

"Про відновлення вже можна говорити з великою часткою впевненості, - зазначив головний економіст Credit Suisse по Азії Тао Дун. - Інвестиції в інфраструктуру здійснюються у повному обсязі, банківське кредитування у березні відновило зростання, а обсяги угод з нерухомістю злетіли по всій країні".

Міжнародні організації, включаючи Світовий банк, Азіатський банк розвитку та Організацію економічного співробітництва та розвитку, відзначили ознаки ефективності китайської програми стимулювання і опублікували прогнози прискорення зростання ВВП починаючи з другого півріччя.

"Незрозуміло, чи зможе економічне зростання прискоритися з цієї точки, але очевидно, що воно стабілізувалося", - вважає голова відділу досліджень Китаю Standard Chartered Plc у Шанхаї Стівен Грін.

Однак рецесія в інших країнах світу буде стримувати темпи відновлення китайської економіки, упевнені експерти.

Офіційні дані уряду Китаю про динаміку ВВП будуть опубліковані 16 квітня.

Нагадаємо, сьогодні Центробанк Китаю заявив, що буде продовжувати м'яку монетарну політику, підтримуючи достатній рівень ліквідності в банківській системі і стабільний курс юаня.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK