Показники інвестфондів - дно фондового ринку позаду

Показники інвестфондів - дно фондового ринку позаду
АР

Основний фондовий індикатор, індекс ПФТС, 6 березня 2009 року, досяг п'ятирічного мінімуму - 199.12 пунктів. Відразу після цього почався підйом ринку, який не припинявся до кінця кварталу.

Але це зростання не допомогло ринку вийти на хороші показники і як результат -24.6% за індексом ПФТС за перші три місяці 2009 року.

Однак діяльність публічних фондів була не настільки збиткова, як ринок цінних паперів. Середня прибутковість всіх розглянутих нами у квартальному ренкінгу фондів склала -6.26%.

Вище цього показника піднялося в цілому більше половини фондів, а четверта їх частина показала навіть позитивні результати.

У п'ятірку лідерів відкритих фондів увійшло два фонди компанії SEB Asset Management Ukraine: СЕБ Фонд збалансований (+6.27%) і СЕБ Фонд грошовий ринок (+4.29%), що зайняли перше і третє місце відповідно. На другому місці розташувався фонд Трійка Діалог Україна – збалансований, під управлінням КУА Трійка Діалог Україна, з результатом +6.18%.

Серед інтервальних фондів позитивну динаміку показав тільки ТЕКТ-Інвест (КУА ТЕКТ Ессет менеджмент), з приростом сертифікату +6.45%. На другому та третьому місці розташувалися - Універсальний (КУА Росан-Капітал) і Tiger orange (КУА Tiger Asset Management) з результатами -0.94% і -3.00%.

Лідерство серед закритих, як, до речі і серед інших фондів, - за Синергія-7 під управлінням компанії КІНТО, з показником +59.67%. Друге місце у рейтингу закритих фондів займає Універсальний КУА Універсальна, який за квартал приніс інвесторам прибуток у 8.82%. Третє місце зайняв фонд Срібна підкова компанії ТЕКТ Ессет менеджмент, закінчивши квартал з показником +7.12%.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK