ОПЕК скоротила експорт нафти в США

ОПЕК скоротила експорт нафти в США
АР

Обсяг нафти, яку імпортує США з країн ОПЕК, скоротився в січні 2009 року на 818 тис. барелів на добу, або 14%, - до 5,02 млн барелів на добу. Про це свідчать дані міністерства енергетики США.

Водночас імпорт з Бразилії збільшився більш ніж удвічі - до 397 тис. барелів на добу, з Росії - майже в десять разів - до 157 тис. барелів на добу. Ця тенденція збереглася і в лютому, і в березні.

Як повідомлялося раніше, ОПЕК на засіданні 15 березня у Відні залишила квоти на видобуток нафти без змін до травня. Країни-члени організації ухвалили рішення скоротити видобуток з 1 січня 2009 року на 4,2 млн барелів на добу в порівнянні з реальним рівнем видобутку у вересні, який становив 29,045 млн барелів на добу.

У березні країни ОПЕК зменшили видобуток на 1,2% - до 25,06 млн барелів.

Росія збільшила експорт нафти на 6,3% в лютому і на 2,2% у березні, Бразилія - подвоїла експорт в кожному з цих місяців.

Крім того, в I кварталі 2009 року Венесуела за 3 місяці збільшила поставки нафти в США всупереч протилежним обіцянкам і зобов'язанням зі скорочення експорту в рамках ОПЕК.

Нагадаємо, наприкінці березня Бразилія отримала чергову пропозицію вступити в Організацію країн-експортерів нафти (ОПЕК).


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK