Огляд ринків: США не встояли перед натиском негативу

Огляд ринків: США не встояли перед натиском негативу
AP

Як повідомляється, ще перед відкриттям торгів інвесторів засмутили дані про перевищення прогнозу падіння роздрібних продажів у США у березні (на 1,1% замість очікуваного скорочення на 0,3%), а також зниження цін виробників за той же період (на 1,2 %, у той час як змін не очікувалося).

Крім того, трохи пізніше були опубліковані також негативні дані про продовжиться падіння запасів товарів на складах у США (в лютому на 1,3%).

Водночас, європейські ринки, на відміну від американського, утрималися в позитивній області і продемонстрували за підсумками дня зростання (FTSE 100 0,13%, CAC 40 0,88%, DAX +1,47%).

Між тим, торги в Азії з ранку відбуваються під знаком фіксації прибутку: основні індекси регіону втрачають в середньому 1-2%. Причиною продажу є все ті ж негативні дані зі США.

У вівторок російський ринок відкрився з невеликим зростанням на фоні різноспрямованих факторів. Серед позитивних факторів можна виділити зростання фондових індексів у США та Азії, непогане закриття торгів ADR / GDR російських компаній, серед негативних - триваюче зниження на ринку нафти (котирування ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI вчора опустилися нижче 50 дол.) і негативна динаміка ф'ючерсів на американські фондові індекси.

На тлі негативних новин ринок звалився в червону зону, але на закритті все-таки встиг відстрибнути, що дозволило індексам кілька поліпшити підсумковий результат. За підсумками дня індекс ММВБ 1,52%, РТС -0,87%.

Зазначимо також, що вчора зростання акцій на українському ринку продовжилося - індекс ПФТС виріс на 3,1% до 314 пунктів.

За матеріалами: IBK.ru


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK