Укрзалізниця втратить на вантажоперевезеннях 3 млрд.

Укрзалізниця втратить на вантажоперевезеннях 3 млрд.
railwayclub.info
За його словами, в цілому за рік через падіння обсягів перевезень вантажів очікується недоотримання залізницями 8-9 млрд. грн.

"Ми спланували свої витрати на 2009 рік і той недобір на рівні 8-9 млрд. грн., який очікується за підсумками року, буде компенсовано за рахунок поліпшення якості праці, зменшення витрат на недоцільні проекти та за рахунок оптимізації заробітних плат наших робітників", - сказав Костюк.

Проте Укрзалізниця оголосила тендер на закупівлю 1 тис. вантажних піввагонів для Донецької залізниці.

Згідно із повідомленням Європейського банку реконструкції та розвитку, за кошти кредиту якого фінансується проект, на тендер виставлено чотири лоти по 250 піввагонів у кожному.

Як повідомляється, тендерне забезпечення по кожному лоту складає $ 100 тис. Тендерні пропозиції від потенційних учасників прийматимуть до 2 червня 2009 року.

Відповідно до умов тендера, його учасники повинні надати інформацію про постачання піввагонів іншим покупцям, а також інформацію про замовників та деталі контрактів із покупцями вагонів за останні два роки.

При цьому, згідно із умовами тендера, його учасники повинні підтвердити, що за останні два роки вони постачали замовникам не менше 250 піввагонів.

Як повідомлялося, у січні поточного року ЄБРР повідомив про виділення Укрзалізниці кредиту на $ 62,5 млн. на придбання вантажних вагонів у рамках програми оновлення рухомого складу.

Кредит надається на 10 років, а в цілому у рамках цього проекту Укрзалізниця планує залучити $ 125 млн. ЄБРР, починаючи із 1999 року, надав Укрзалізниці кредити на суму майже $ 240 млн. за допомогою трьох окремих угод, включно з цією угодою.

Варто зауважити, що за даними Міністерства транспорту та зв'язку України, у 2009 році Укрзалізниця планує закупити 170 пасажирських вагонів і не менше 4 тис. вантажних.

Раніше повідомлялося також, що Світовий банк та ЄБРР планують виділити Укрзалізниці $ 600 млн. у 2009-2010 роках.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK