Skype буде продано на біржі у 2010 році

Skype буде продано на біржі у 2010 році
spfldsparc.org

Отримавши самостійність, Skype тільки виграє, заявив президент і гендиректор eBay Джон Донахью.

"Єдина проблема Skype у тому, що він частина eBay", - ще більш категоричний аналітик Sanford C. Bernstein Джефф Ліндсей.

Шведські підприємці Ніклас Зеннстрем і Янус Фрііс запустили Skype у 2003 році. Спершу він використовувався лише для голосового зв'язку з комп'ютера на комп'ютер. Потім до цього додалися дзвінки на мобільні та стаціонарні телефони, а також відеозв'язок.

Програмне забезпечення Skype і дзвінки з комп'ютера на комп'ютер безкоштовні, хвилина розмови з абонентом, що користуються фіксованим телефоном, коштує 0,021 долар. У 2008 році у Skype було вже 405 млн клієнтів; за даними TeleGeography, з 8%-вою часткою на ринку міжнародного зв'язку Skype займає перше місце у світі.

У 2005 році Skype був куплений американською eBay за 2,6 млрд доларів (пізніше eBay доплатили ще 500 млн доларів). Мег Уітман, що був у той час її гендиректором, думав, що продавці та покупці інтернет-аукціону будуть спілкуватися по Skype одне з одним. Але цього не сталося.

У 2007 році eBay зменшила вартість цієї інвестиції на 1,43 млрд доларів. У 2008 році, за даними Reuters, виручка Skype виросла на 44% до 551 млн доларів (6% обсягу продажів eBay), до 2011 року її планується збільшити до 1 млрд доларів.

Вихід Skype на біржу запланований на першу половину 2010 року. З яким пакетом готова розлучитися eBay, поки не ясно, а в подальшому вона планує продати свою частку повністю. За оцінкою аналітика Renaissance Capital Пола Барда, капіталізація Skype складе близько 3-5 млрд доларів.

Нагадаємо, чутки про те, що компанія eBay Inc., яка володіє найбільшим в світі онлайн-аукціоном, може продати підрозділ інтернет-телефонії Skype, значно посилилися після того, як голова eBay Джон Донахью, у січні 2009 року, назвав Skype "прекрасним незалежним бізнесом".


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK