ЄК: Візовий режим з ЄС зменшить фінансові потоки в економіку України

ЄК: Візовий режим з ЄС зменшить фінансові потоки в економіку України
Reuters

Повернення зі сторони України візового режиму для громадян Євросоюзу може зменшити фінансові потоки в реальну економіку, що могло б зіграти свою роль під час глобальної фінансової та економічної кризи, яка відчутно вдарила по економіці України, сказано у заяві делегації ЄК в Україні.

"ЄС ніколи не ставив під сумнів суверенне право України приймати такі рішення. Це компетенція керівництва України оцінювати, чи стане повернення візового режиму для громадян ЄС належним відгуком для залучення туристів з ЄС і збільшення частки України у щорічних витратах громадян ЄС, які досягають 94 млрд євро, на поїздки та туристичні цілі за межами Європейського союзу", - сказано у заяві.

Крім того, делегація нагадує, що угода про спрощення візового режиму діє вже майже півтора року.

"Перша оцінка результатів впровадження цієї угоди ясно свідчить про те, що вона значно спростила для українців можливість в'їзду на територію ЄС і зробила її значно дешевшою", - зазначає делегація Єврокомісії.

Водночас, Європейський Союз вітає і цінує рішення, прийняте Україною у 2005 році в односторонньому порядку скасувати візи для громадян країн ЄС (і деяких інших країн).

"Ця позитивна міра сприяла зростанню кількості громадян ЄС, які відвідують Україну. З іншого боку, перед Україною не стоїть проблема нелегальної міграції з Європейського союзу", - сказано у заяві.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK