Через кризу французькі робочі беруть у заручники начальників

Через кризу французькі робочі беруть у заручники начальників
rb.com.ua

Як пише американська газета The Washington Times, такий терористичний спосіб захисту своїх прав стає все більш популярним і знаходить підтримку суспільства. 


Так, у четвер більше ста співробітників FM Logistic на північному сході Франції увірвалися на збори і взяли в заручники п'ятьох менеджерів. Працівники були незадоволені планами зі скорочення 475 робочих місць до травня 2010 року у зв'язку з рішенням Hewlett-Packard Co. перенести частину операцій FM Logistic у Малайзію. 

З настанням вечора вони звільнили двох жінок, у яких були маленькі діти, і залишили в заручниках трьох інших керівників. 

У багатьох випадках така практика приносила свої плоди: приміром, на минулому тижні працівники заводу на південному сході Франції звільнили трьох керівників британської компанії з виробництва клеючих засобів Scapa, після того, як керівництво погодилося виділити 2,5 млн доларів на виплату вихідної допомоги кільком десяткам звільнених співробітників. 

Також, за даними опитувань громадської думки, багато французів підтримують або, принаймні, розуміють таку поведінку робітників. 

"Не треба забувати про кризу із закриттям фабрик, про різке зростання безробіття, що спостерігається в останні місяці, разом з повідомленнями про "золоті парашути" і премії керівників, що знервувало багатьох французів", - пояснює Джером Фурке, заступник директора з вивчення громадської думки інституту IFOP. 

Нагадаємо, що глобальна фінансова криза вдарила по топ-менеджерам у всьому світі. Так, багато швейцарських банків заборонили своїм керівникам виїжджати за межі країни. На думку банків, топ-менеджерам можуть загрожувати арешти в рамках активних міжнародних дій проти банківської таємниці.

Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK