Банки США можуть втратити ще $ 400 млрд за іпотечними кредитами

Банки США можуть втратити ще $ 400 млрд за іпотечними кредитами
АР

Банкам необхідно буде зарезервувати ще близько $ 215 млрд на можливі втрати по іпотечних кредитах у США загальним обсягом $ 2,1 трлн, які не були сек’юритизовані, вважають експерти.

Зростання числа дефолтів по іпотеці з високим рівнем ризику, що почався ще в 2006 році, спровокував кризу на американському ринку житла, який став основною причиною глобального економічного спаду.

За даними JPMorgan, списання і втрати світових банків склали в цілому $ 920 млрд, обсяг залученого ними капіталу - $ 900 млрд.

"З огляду на розмір збитків, які ще попереду, ми впевнені, що банківській системі буде потрібний додатковий державний капітал, - зазначається в огляді аналітиків. - Найбільш здорові фінансові інститути, можливо, обійдуться без цього і спробують залучити кошти в приватному секторі".

Обсяг коштів, зарезервованих банками на можливі втрати за кредитами на житлову нерухомість, у четвертому кварталі минулого року склав $ 85 млрд, свідчить огляд JPMorgan.

Втрати з портфеля цінних паперів, на думку експертів, зменшаться, оскільки "тут вже були зафіксовані величезні списання".

Нагадаємо, що чистий відтік капіталу з США в лютому склав 97 млрд доларів проти відтоку капіталу в січні в обсязі 146,8 млрд доларів.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK