СБ сподівається, що Україна отримає кредит у 750 млн. дол. до кінця червня

СБ сподівається, що Україна отримає кредит у 750 млн. дол. до кінця червня
welt.de

За період до 30 червня у СБ вважають за необхідне створення комплексної системи для вирішення питання рекапіталізації та ліквідації українських банків.

Зокрема, при Міністерстві фінансів України має бути створено спеціальний підрозділ для організації процесу рекапіталізації банків, управління проблемними активами банків, придбаними в процесі рекапіталізації, ліквідації активів, продажу після їх оздоровлення. Крім того, цей підрозділ має працювати над вдосконаленням законодавства, зокрема процедур ліквідації банків.

Передбачається, що повноваження Національного банку України з ліквідації банків будуть до січня 2010 року передані Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

"Світовий банк висловив готовність підтримати створення такої комплексної системи для вирішення питання рекапіталізації та ліквідації банків і оздоровлення фінансового сектора двома системними позиками для фінансування Державного бюджету в загальному розмірі 750 млн. дол. США", - йдеться в довідці.

У разі виконання умов надання позики, кошти можуть бути надані двома частинами: 350 млн. дол. США - у травні-червні, 400 млн. дол. США - наприкінці року.

Згідно з умовами надання позики, необхідно досягти прогресу в чотирьох сферах: ефективне макроекономічне й фіскальне управління; впровадження комплексної програми рекапіталізації (реструктуризації) банків, яка буде доступною лише для банків, які здатні вести ефективну комерційну діяльність; консолідація системи в життєздатні банківські групи шляхом вдосконалення системи ліквідації банків; зміцнення системи гарантування вкладів з метою підвищення довіри суспільства до банківської системи й, таким чином, покращення мобілізації місцевих заощаджень через цю систему.

Як повідомлялося, заступник глави Секретаріату Президента Олександр Шлапак заявив, що Україна може отримати від Світового банку кредит у розмірі 1 млрд. доларів через 1-2 місяці.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK