Тимошенко звинуватила Міноборони в порушеннях із землею

Тимошенко звинуватила Міноборони в порушеннях із землею
tymoshenko.com.ua
"Земля Міністерства оборони в досить великих обсягах, в тому числі і на берегових смугах, віддавалася без аукціонів. На сьогоднішній день те, що ми бачимо, це понад 200 га. землі в різних містах, у різних галузях", - сказав глава уряду.

При цьому Тимошенко заявила, що на сьогоднішньому засіданні Кабміну буде розглянуто питання, чому зазначена земля віддавалася без аукціонів, чому це не поповнювало дохідну частину Міноборони і чому землі не віддавалися в оренду або не продавалися на відкритих аукціонах.

Також компанія зазначила, що реалізація надлишкового майна державних установ має здійснюватися прозоро і кошти від такої реалізації повинні поповнювати спецфонди держустанов.

Крім того, уряд призупинив незаконну передачу Міністерством оборони 33 ділянок землі загальною площею 255 га., у тому числі 96,3 га. на узбережжі Чорного моря.

Так, як повідомили в Управлінні зі зв'язків зі ЗМІ Секретаріату Кабінету міністрів України, Контрольно-ревізійному управлінню доручено почати перевірку в Міністерстві оборони.

Документи про незаконну передачу Міноборони землі також будуть передані в Генеральну прокуратуру і профільний комітет Верховної Ради.

У свою чергу, Міністерство оборони України готове надати громадськості для експертизи всі документи про передачу земельних ділянок зі сфери свого управління, заявив глава відомства Юрій Єхануров. 

"З 255,7 гектарів 79,2 гектарів передано меморіалу Поле Полтавської битви. А те, що стосується 176,5 га. - зараз йде оформлення актів передачі", - сказав Єхануров.

Зокрема, міністр оборони уточнив, що в селищі міського типу Чорноморське земельні ділянки було виділено для будівництва берегоукріплюючих споруд.

"Було прийнято рішення про виділення 96,3. га після того, як там на виїзді працювала група. Там обвалився берег, три чверті території вони вже зробили, а на одній третині, де знаходиться наша військова частина, вони не могли далі продовжувати роботу", - повідомив глава міністерства.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK