Київрада вирішила давати векселі в заставу за кредитом на 1,2 млрд грн

Київрада вирішила давати векселі в заставу за кредитом на 1,2 млрд грн
rosbalt.ru

За відповідне рішення проголосували 82 депутата Київради.

Таким рішенням рада внесла зміни у свою постанову від 19 березня цього року про залучення кредиту 1,2 млрд гривень під заставу 157 админбудівель у якості забезпечення кредиту, додавши також можливість його забезпечення простими векселями зі строком погашення до 2 років.

За словами голови бюджетної комісії Київради Романа Ярошенка, такі зміни необхідні у зв'язку з тим, що прийняте раніше Київрадою рішення про можливість забезпечення кредиту об'єктами нерухомості набуло політичного забарвлення.

Ярошенко також зазначив, що зазвичай банки приймають для забезпечення кредиту тільки один його вид - або векселі, або заставу майна, а не два відразу.

Тому зміни, прийняті Київрадою дозволять міськадміністрації вибрати найбільш підходящий варіант забезпечення кредиту, зазначив Ярошенко.

Нагадаємо, що в березні цього року Київська влада прийняли рішення залучити кредит на суму 1,2 млрд грн для відшкодування різниці у тарифах на теплову енергію АК Київенерго, а також для вирішення інших нагальних потреб у ВАТ Комерційний банк Хрещатик (Київ).

Як повідомлялося раніше, у березні цього року, депутати Київради ради для погашення боргу перед Київенерго вирішили закласти 157 адміністративних будівель столиці, у яких розташовані музеї, міністерства, суди та податкові інспекції.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK