Влада Києва взяла у кредит 900 млн грн під 21,5% річних

Влада Києва взяла у кредит 900 млн грн під 21,5% річних
Фото Тараса Бондаренка

"Національний банк встановив 16,5%, і затвердив банкам плюс 5%. Тому 21,5%", - заявив виконуючий обов'язки голови КМДА Анатолій Голубченко.

Він пояснив, що зміни до рішення Київради щодо забезпечення кредиту для Києва векселями внесено на вимогу Національного банку України.

"Була основна вимога, що перед Нацбанком буде виставлено прості векселі, якими ми будемо закривати цей кредит, як гарантії. Але сама процедура видачі кредитів вимагає від нас спочатку укласти з банками угоду, закласти їм майно, а потім замінити це майно відповідним векселем. І в Нацбанк ляже вже вексель", - сказав в. о. голови КМДА. За його словами, після цього майно вийде з-під застави.

Як пояснив Голубченко, саме з огляду на це, керівництво столиці змушене, з одного боку, "покласти вексель", а з іншого боку - передати майно.

"Майно, як тільки процедуру буде завершено, замінять на векселі, які потраплять в Національний банк, і добро повернеться на своє місце", - розповів він.

Нагадаємо, сьогодні Київська міська рада прийняла рішення надавати векселі в заставу по кредитах на 1,2 млрд гривень на рівні із наданням в заставу по тому ж кредиту 157 адміністративних будівель комунальної власності.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK