У ЄС стурбовані рефінансуванням Україною боргів банків

У ЄС стурбовані рефінансуванням Україною боргів банків
autoconsulting.com.ua
"Найбільше турбує рефінансування банківських та корпоративних короткострокових зовнішніх боргів", - зазначається у доповіді.

Також в документі нагадано, що протягом 2008 року державні та гарантовані державою корпоративні борги залишалися на рівні 11% ВВП.

Водночас, європейська комісія вважає, що у 2009 році Україна має посилити увагу до банківського сектору та забезпечити незалежність Національного банку України.

"Рамкове законодавство для вирішення банківських труднощів було змінене у рамках антикризового законодавства, схваленого у листопаді 2008 року, і його імплементація залишається головним пріоритетом для влади у 2009 році", - підкреслено у документі.

У доповіді ЄК також зазначено, що протягом 2008 року, незважаючи на те, що ці положення були у Плані дій, Україна не здійснила жодних заходів щодо посилення незалежності Національного банку, однак пообіцяла це зробити до 2009 року у рамках зобов'язань перед Міжнародним валютним фондом.

Зазначимо, що План дій є практичним інструментом співпраці ЄС з третіми країнами у рамках Європейської політики сусідства. Щорічно Єврокомісія готує звіти про прогрес у реалізації Плану дій.

Як повідомлялося, НБУ з метою підтримки ліквідності банків у березні 2009 року проводив операції з рефінансування банків на загальну суму 14,5 млрд. грн. (з початку року - 34,4 млрд. грн.).
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK