Кабмін оприлюднив постанову про підвищення відрахувань до Пенсійного фонду з спрощенців

Кабмін оприлюднив постанову про підвищення відрахувань до Пенсійного фонду з спрощенців
dp.ua

Як повідомляється, відповідну постанову № 366 від 14 квітня Про сплату внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування фізичними особами - суб'єктами підприємницької діяльності, які вибрали особливий спосіб оподаткування Кабінет міністрів оприлюднив на офіційному веб-сайті в п'ятницю.

"Сума страхового внеску з урахуванням частини фіксованого або єдиного податку, перерахованої в Пенсійний фонд України, повинна становити не менше одного мінімального розміру страхового внеску за кожну особу, і не більше одного розміру страхового внеску, розрахованого в межах максимальної величини фактичних витрат на оплату праці найманих працівників , грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і командного складу, оподатковуваного доходу (прибутку), загального оподатковуваного доходу, з якої сплачуються страхові внески ", - говориться в документі.

Так, відповідно до опублікованої постанови, суму страхового внеску підприємець визначає самостійно у зазначених вище межах.

Між тим, раніше Кабмін заявив, що таке нововведення забезпечить Пенсійному фонду за вісім місяців цього року понад 1,9 млрд грн додаткових доходів.

Мінімальний розмір страхового внеску розраховується як мінімальна заробітна плата, помножена на розмір збору на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, або 33,2%. З урахуванням встановленої з 1 квітня 2009 року мінімальної зарплати 625 грн / місяць мінімальний розмір страхового внеску становить 207,5 грн, а з 1 грудня, коли мінімальна зарплата досягне 669 грн, він збільшиться до 222,11 грн.

У той же час в даний час максимальний розмір єдиного податку, за якою працюють приватні підприємці-спрощенців, становить 200 грн / місяць, з яких до Пенсійного фонду перераховується 42%, або 84 грн.

Таким чином, у разі ухвалення закону з квітня Спрощенці повинні будуть доплачувати в Пенсійний фонд 123,5 грн щомісяця, а з грудня - 138,11 грн.

Що стосується максимального розміру страхового внеску, то використовується для його розрахунку максимальна величина фактичних витрат на оплату праці дорівнює 15-кратної величиною прожиткового мінімуму для працездатних громадян, що складає в цьому році 10035 тис. грн. Таким чином, максимальний страховий внесок складе 3332 тис. грн.

Варто також відзначити, що прийнята постанова повністю відповідає законопроекту, який уряд направив у Верховну Раду в березні для поновлення співробітництва з МВФ.

У свою чергу, Тимошенко після прийняття постанови наголосила, що в уряду достатньо повноважень, щоб ввести нововведення власним нормативно-правовим актом.

Однак За Україну! вже заявило про намір оскаржити його в суді. Юристи, опитані агентством, вважають високими шанси на судове скасування цієї постанови, так як розміри таких зборів повинні встановлюватися законами.

Про юридичну сумнівність прийнятого урядом документа, який став одним з аргументів для позитивної рекомендації місії МВФ виділити Україні черговий транш.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK