Кабмін затвердив порядок купівлі держземлі та землі комунальної власності на виплат

Кабмін затвердив порядок купівлі держземлі та землі комунальної власності на виплат
tymoshenko.com.ua

Так, відповідно до документу, виплата платежу надається покупцям у разі сплати ними протягом 30 днів платежу в повному обсязі до держбюджету і не менше 50% платежу в місцевий бюджет.

Як повідомляється, при цьому покупець не має права здійснити продаж або інше відчуження цієї ділянки до повного розрахунку за договором купівлі-продажу.

Між тим, в постанові також зазначається, що розрахунок за виплатами здійснюється шляхом погашення вартості ділянки рівними платежами не рідше одного разу на три місяці у відповідності з графіком або ж одноразово у повному обсязі в термін, що не перевищує трьох місяців після внесення першого або чергового платежу.

При цьому під час визначення розміру виплати враховується індекс інфляції за даними Держкомстату. У разі порушення покупцем терміну погашення частини платежу, він зобов'язаний сплатити недоотримання відповідно до договору купівлі-продажу та законодавства.

Водночас, за прострочення платежу більш ніж на два місяці є підставою для припинення виплати платежу та залишок платежу підлягає стягненню продавцем з покупця в установленому законом порядку.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK