Газпром витіснив RosUkrEnergo з угорського ринку

Газпром витіснив RosUkrEnergo з угорського ринку
lenta.ru

Варто зазначити, що раніше про компанію RosGas нічого відомо не було. Між тим, EMFESZ через Group DF контролює підприємець Дмитро Фірташ, який одночасно є і співвласником RosUkrEnergo.

У той же час, ще 50% RosUkrEnergo належить Газпрому.

Між тим, у квітні стало відомо, що Газпром веде переговори з EMFESZ про укладення контракту замість RosUkrEnergo, хоча раніше звинувачував EMFESZ в незаконному відборі газу.

Контракт RosUkrEnergo і EMFESZ був укладений до 2015 року. Договір передбачає постачання трьох мільярдів кубометрів газу в рік. Однак з січня RosUkrEnergo не може виконувати цей договір.

У лютому Газпром поскаржився на EMFESZ в Угорське енергетичне управління (ВЕУ), звинувативши його в незаконному імпорті свого газу. Зараз ВЕУ продовжує вивчення цієї скарги. EMFESZ, посилаючись на контракт з RosUkrEnergo, вибирала паливо з труби, за якою Газпром експортував газ в Угорщину з України.

На початку 2009 року, під час російсько-українського газового конфлікту, коли Газпром не поставляв паливо в Європу транзитом через Україну, компанія EMFESZ подала в суд на Нафтогаз України за зрив постачань. Крім того, вона ж першою в ЄС оформила скаргу на Україну.

Нагадаємо, що російсько-український газовий конфлікт виник через розбіжностей з питань поставок газу на Україну в 2009 році. Після того, як конфлікт був завершений, швейцарський трейдер RosUkrEnergo був виключений зі схеми поставок палива з Росії на Україну.

При цьому саме цю компанію офіційно звинуватили у російсько-українському газовому конфлікті. Зараз у RosUkrEnergo ще залишилися контракти з низкою країн у Європі, однак зобов'язання по них виконати компанія не може через відсутність власного палива.

  
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK