У США ще три банки припинили існування

У США ще три банки припинили існування
pr-center.org.ua

Про це повідомила Федеральна корпорація зі страхування депозитів (FDIC) на своєму офіційному сайті. 

Регулятор закрив у п'ятницю два регіональні банки - America West Bank у штаті Юта і Citizens Community Bank в Нью-Джерсі. 

Однак справжнім ударом для страхового фонду і банківського сектора стало закриття Silverton Bank зі штаб-квартирою в Атланті, який працював тільки з банками, не обслуговуючи фізичних осіб. 

Цей банк за даними на 1 травня мав активи в розмірі 4,1 мільярда доларів, розмір депозитів становив 3,3 мільярда доларів. 

Silverton Bank став четвертим найбільшим для страховика банком з початку рецесії, яки лопнув в США. Банк не пережив так званого стрес-тесту, під час якого регулятори мають намір визначити, які саме капіталовкладення і в якому обсязі потрібні для підтримки банківської системи США. 

Передбачалося, що підсумки стрес-тесту будуть оголошені 4 травня, однак уряд переніс очікувану ринком подію на 7 травня. 

За весь 2008 рік, коли вибухнула фінансова криза, у США зазнали краху 25 банків, у тому числі такі гіганти, як Lehman Brothers і Bear Stearns, викликавши паніку на світових ринках. 

У 2008 році США прийняли 700-мільярдну державну програму зі звільнення від проблемних активів (TARP - Troubled Asset Relief Program). Половину цих коштів вже витрачено, головним чином, на підтримку фінансового сектора, що серйозно постраждав у результаті іпотечної кризи.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK