Румунія отримає кредит від МВФ на суму в $ 17,1 млрд.

Румунія отримає кредит від МВФ на суму в $ 17,1 млрд.
image.tsn.ua

Про це повідомило в ніч на вівторок, 5 травня, агентство Ассошіейтед Прес. 

Румунія зможе негайно отримати суму в 6,6 мільярда доларів. Інші гроші будуть виплачуватися щокварталу протягом двох років. 

Одна з найбідніших країн ЄС для подолання наслідків світової фінансової кризи отримає 12,9 мільярда євро від МВФ, 5 мільярдів євро від ЄС, 1-1,5 мільярда євро від СБ, а інші гроші - від різних фінансових інститутів, серед яких Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР). 

Делегація МВФ в Румунії протягом двох тижнів оцінювала макроекономічну ситуацію в країні і проводила консультації з метою вироблення потенційної програми допомоги. 

Нагадаємо, 24 березня уряд Румунії та Міжнародний валютний фонд (МВФ) узгодили умови, на яких країна отримає антикризовий кредит у розмірі 20 мільярдів євро. Згідно з головною вимогою договору, Румунії необхідно буде утримати дефіцит бюджету на рівні 4,6% ВВП. 

Румунія вела переговори про антикризовий кредит з 10 березня 2009 року. Крім уряду країни і МВФ, в них брали Єврокомісія, Світовий банк, Європейський банк реконструкції і розвитку, а також Європейський інвестиційний банк. На початку переговорів йшлося про 24 мільярди доларів (18,4 мільярда євро): 15 мільярдів доларів країна попросила у МВФ і 9 мільярдів - у Євросоюзу.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK