Секретаріат вважає Кабмін короткозорим у питанні нафтопроводу Одеса-Броди

Секретаріат вважає Кабмін короткозорим у питанні нафтопроводу Одеса-Броди
president.gov.ua

"У мене враження, що на Грушевського (у Кабінеті міністрів) епідемія короткозорості і втрати пам'яті ... хотів би нагадати Продану, що питання щодо поставок нафти закрито. 9 квітня на Раді президентів президент Азербайджану Ільхам Алієв підтвердив дві речі: що Азербайджан має обсяги до 5 млн т нафти в рік (для поставок в аверсному режимі нафтопроводом Одеса - Броди)", - сказав він.

Також було підтверджено, що Чехія і Австрія можуть переробляти нафту, транспортувати українським нафтопроводом, при цьому зазначений проект є економічно обґрунтованим, оскільки в такому випадку транзитний тариф за доставку буде меншим, ніж існуючий на сьогодні в цих країнах. "Поки міністр Продан буде виїжджати не далі Москви ... ніхто до нас сам з нафтою у відрі не прийде ... Така заява Продана означає розписатися у власній бездіяльності", - сказав Соколовський.

Нагадаємо, Продан раніше заявляв, що не бачить компаній, які були б зацікавлені у запуску нафтопроводу Одеса - Броди в аверсному режимі. "На жаль, на сьогоднішній день немає того власника нафти, який би здійснив відповідні заходи, і покупця нафти немає в західному напрямку ... Ми направили пропозиції провідним організаціям, підприємствам, які зацікавлені або в отриманні відповідної нафти, або мають свою нафту. На жаль, ніхто не відгукнувся", - сказав міністр.

Раніше повідомлялося, що Президент України Віктор Ющенко зажадав від уряду терміново перевести роботу нафтопроводу Одеса-Броди в аверсний режим.

Ющенко нагадав, що 9 квітня президент Азербайджану заявив про готовність постачати каспійську нафту в Україну і країни ЄС, що забезпечить роботу Одеса-Броди в аверсному режимі.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK