МВФ закликав Росію стримувати інфляцію

МВФ закликав Росію стримувати інфляцію
Reuters
У той же час, МВФ передрік прискорення зростання російської економіки в поточному році до 4,8 відсотка, а потім спад до плюс 4,5 відсотка в наступному році. Мінекономіки РФ прогнозує зростання ВВП в 2011 році на 4,1 відсотка.

"Більшість у керівництві (МВФ) розгледіли необхідність продовжити посилювання монетарної політики в цьому році, щоб знизити інфляцію до середньострокового показника в 3-5 відсотків", - говориться в доповіді МВФ про російську економіку.

У середу Банк Росії зберіг рівень ставки рефінансування, підвищив з 15 вересня ставки pf депозитними операціями на 0,25 процентного пункту і знизив вартість майже всіх своїх кредитних операцій на таку ж величину.

Вказавши на поділ у поглядах на монетарну політику, кілька директорів МВФ закликали до "більш обачного підходу до подальшого посилення, враховуючи як і раніше негативну різницю між фактичним і потенційним обсягом виробництва і зниження цін на продукти харчування".

У серпні в Росії вперше з 2005 року була зафіксована дефляція завдяки гарному врожаю. Мінекономіки РФ прогнозує, що за підсумками року інфляція складе 6,5-7,0 відсотка, при цьому зростання цін може виявитися і більш повільним.

Зростання промвиробництва в РФ сповільнилося в липні 2011 року до 5,2 відсотка з 5,7 відсотка в червні і 5,9 відсотка в липні 2010 року. При цьому Мінекономіки знизило прогноз зростання промвиробництва в цьому році до 4,8 відсотка з попередньої оцінки 5,4 відсотка.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK