Криза в Білорусі: В обмінниках з'явилася валюта для продажу населенню

Криза в Білорусі: В обмінниках з'явилася валюта для продажу населенню
АР

Населення країни в березні почало відчувати труднощі з придбаннямвалюти, і до кінця місяця вона повністю зникла з обмінників. Купувати виходилотільки той обсяг валюти, який здавався іншими громадянами. А продавалиготівкову валюту банкам білоруси неохоче - на "чорному" ринку за неїдавали майже вдвічі більше.

У середу на Білоруській валютно-фондовій біржі поряд з основною сесією, девалюта продається за офіційним курсом на соціально значимі цілі, була запущенадодаткова сесія торгів. За її підсумками курс було встановлено на рівні 8,600тисячі білоруських рублів за долар, і банки один за одним почали встановлюватинові "цінники" в обмінниках. Однак цього ж дня купити валюту вобмінних пунктах як і раніше було неможливо, ситуація змінилася в четвер -валюта для населення у продажу з'явилася.

Білоруські банки виставляють різні курси купівлі та продажу долара. Так, курскупівлі коливається в коридорі між 8,200 тисячі і 8,600 тисячі білоруськихрублів за долар. Курс продажу складає від 8,900 тисячі до 9,200 тисячібілоруських рублів за долар. На "чорному" ринку за долар нелегальніміняйли пропонують 8,200 тисячі білоруських рублів.

Курс на додсесії валютних торгів у четвер знизився на 100 рублів за долар ісклав 8,500 тисячі білоруських рублів за долар.

Курс Національного банку Білорусі на 16 вересня складає 5,365 тисячібілоруських рублів за долар. Таким чином,різниця між курсами обміну валюти для населення і Нацбанку складає близько 60%.

Офіційний курс, як повідомляє білоруська влада, встановлено для оплатиза газ, електроенергію, придбання ліків, медикаментів, медобладнання.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK